Ik ben gediplomeerd Veterinair Natuurgeneeskundige met als specialisatie Hond & Kat.

Natuurgeneeskunde is een prachtige geneeswijze die al in de oudheid werd ingezet voor het genezen van ziektes en kwalen. Echter in de laatste decennia werd het steeds meer de norm een levend wezen niet langer als een geheel van lichaam en geest te zien en werd het als gemakkelijk ervaren puur fysieke symptomen te bestrijden in plaats van bijvoorbeeld levenswijze of voeding aan te passen om zo ( nieuwe) klachten te voorkomen.
De splitsing duurt helaas tot op de dag van vandaag voort al mag de Natuurgeneeskunde voorzichtig beginnen met een nieuwe opmars en worden mensen ervan bewust dat oorzaak en gevolg wel degelijk een samenhang hebben.

Een dier staat hierin heel onbevangen, omdat een dier nog kan reageren vanuit een onaangetast instinct en van daaruit vaak kan aangeven wat het nodig heeft. Hiervan heb ik al veel voorbeelden mogen zien en ervaren. Persoonlijk beschouw ik Natuurgeneeskunde dan ook als een geneeswijze die voorziet in preventie, zoekend naar een manier het algemeen welzijn van het dier te verbeteren en zo de kans op nieuwe klachten te minimaliseren.