Wie ben ik?

Mijn naam is Mariska Hoecks en ik woon samen met man, dochtertje en onze beestenboel op een mooi plekje in Amersfoort. Ik ben opgegroeid op het platteland met een groot hart voor dieren, waarbij al veel dieren mijn leven hebben verrijkt en gelukkig nog steeds verrijken.

Nuchterheid en openheid zijn kernwoorden die goed bij mij passen en dit probeer ik ook uit te dragen tijdens een consult. Ik sta met beide benen op de grond, maar ben me bewust van alle aspecten rondom ieder levend wezen. Ik geloof in wederzijds respect in de omgang met dieren, waarbij ik het belangrijk vind dat onze dieren, die zoveel te geven hebben, ook alle zorg en liefde ontvangen die ze verdienen.

Na een carrière in de reisbranche ben ik in 2012 begonnen met mijn opleiding tot Veterinair Natuurgeneeskundige, welke ik in 2017 met succes heb afgerond. Eerder heb ik veel ervaring opgedaan met onder andere vrijwilligerswerk in het dierenasiel, op een kinderboerderij en de laatste jaren als vrijwilliger in Dierenpark Amersfoort. Ik verzorg al jaren diverse dieren van vrienden en bekenden bij hun afwezigheid en bied ik preventieve zorg bij kleine klachten.

De keuze om mijn bedrijf op te zetten in een combinatie van Natuurgeneeskunde en Verzorging voor dieren was dan ook snel gemaakt en ik prijs mij dan ook gelukkig dat ik op deze manier mijn bedrijf mag runnen. (Honden) gedrag was een belangrijk onderdeel van mijn studie tot Natuurgeneeskundig therapeut en in 2019 zal ik mij hierin nog verder gaan verdiepen door een nieuwe studie te gaan volgen tot Gedragstherapeute voor honden en met deze mooie combinatie hoop ik onderscheidend te zijn en kan ik mezelf blijven ontwikkelen, elk dier en zijn of haar situatie is tenslotte uniek!

 

Hoe werk ik?

Bij een medisch of gedragsprobleem kom ik bij u langs om samen met u te achterhalen wat de achterliggende oorzaak is. U kunt hierbij denken aan bv huidproblemen, allergieën, nier- en blaasproblemen, maar ook uitvallen, angst, sproeien enz. Tijdens een consult lopen we de geschiedenis van uw dier na en bespreken we de huidige situatie. Natuurlijk kijk ik ook naar uw dier. Naar aanleiding van het consult geef ik u adviezen om uw dier te begeleiden en de situatie te verbeteren.

Uiteraard verwijs ik naar een dierenarts bij acute klachten en als ik bepaalde zaken wil uitsluiten. Ook werk ik nauw samen met een voedingsdeskundige voor dieren en diverse deskundigen indien de situatie om een specialisatie vraagt.

Verder heb ik maandelijks overleg met een 3-tal Veterinaire Natuurgeneeskundigen en bespreken we de casussen. Mocht u om privacy redenen uw casus onbesproken willen laten kunt u dat uiteraard aangeven.

Ik werk met een aantal natuurlijke therapieën die elkaar versterken. Hier leest u daar meer over.

Bij dierverzorging en uitlaat op maat aan huis zijn veiligheid en discretie uiteraard zeer belangrijk. Uw huissleutel wordt thuis dan ook in een kluisje bewaard en mijn auto staat nooit voor de deur, wat de indruk kan geven dat u niet thuis bent.Tijdens de individuele wandelingen kijk ik naar zowel ras als individu om te bepalen wat uw hond belangrijk vind en pas mijn wandelingen hierop aan, zodat uw hond de uitdaging krijgt die hij nodig heeft.